5 Simple Techniques For kadınlarda yumurtlama bozukluğu
5 Simple Techniques For kadınlarda yumurtlama bozukluğu
Blog Article
Kısırlığın altında yatan nedeni belirlemek ve kişiselleştirilmiş bir tedavi strategyı geliştirmek için hormon seviyesi testi de dahil olmak üzere kapsamlı değerlendirmeler yapabilirler.
Aşırı stres ayrıca hormonal dengesizliklere ve kısırlığa da katkıda bulunabilir. Kronik stres, hipotalamus, hipofiz bezi ve yumurtalıkların usual işleyişini bozarak düzensiz adet döngülerine ve yumurtlama sorunlarına yol açabilir.
Luteal faz defekti, yumurtlamadan sonra uterus astarının düzgün şekilde gelişmemesi ve döllenmiş bir yumurtanın implante edilmesini zorlaştırmasıdır.
Hormonal dengesizliğin neden olduğu yaygın bir yumurtlama bozukluğu, yumurtlamanın yokluğunu ifade eden anovulasyondur. Bu durumda, yumurtalıklar yumurta bırakamaz, bu da döllenme ve hamileliğin gerçekleşmesini imkansız hale getirir.
Neyse ki, hormonal dengesizlikler nedeniyle kısırlık yaşayan kadınlar için tedavi seçenekleri mevcuttur. Spesifik tedavi, hormonal dengesizliğin altında yatan nedene bağlı olacaktır.
meraba 25 yaşındayım ve two yıllık evliyim ve bir yıla yakın korunmuyoruz. Adetlerim düzensiz bazen erken oluyor bazı aylar olmuyorum ya da çok kısa sürüyor. Yumurtalıklarımda sorun mu var ne yapmam lazım tedavisi nedir doktor bey cevap verirseniz çOkay sevinirim.Teşekürler.
Candida, mantar enfeksiyonuna neden olan bir organizmadır ve salgıda peynirimsi bir yapı oluşturabilir. Candida enfeksiyonu genellikle kaşıntı, yanma ve yoğun beyaz akıntı ile seyreder. Tedavi için antifungal ilaçlar kullanılmalıdır.
Hormonların doğal salgılamasının dışında sorunların yaşanmasına hormon bozukluğu adı verilir. Hormon bozukluğu sorunları genelde genetik sorunlar ve yumurtalıklarda var olan kistlerden kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır.
Şayet vücut sisteminde find out more herhangi bir bozukluk meydana gelirse, zincirleme şeklinde hormon kontrolünü sağlayan diğer hormonlar da bu bozukluktan negatif etkilenerek vücutta işlev bozukluğuna sebebiyet vermektedir.
Adet bittikten sonra tekrar kan gelmesi neden olur? Adet bittikten sonra tekrar kan gelmesinin sebepleri arasında hormonal dengesizlikler, rahim iç tabakanın tam olarak temizlenmemesi, rahimde oluşan polipler veya fibroidler ve bazı rahatsızlıklar bulunmaktadır. yumurtlama bozukluğu ne demek Detaylı bilgi için bloğumuza göz atın.
Hayat tarzında değişiklikler: Tiroit bozukluklarında kullanılacak olan ilaçların yanı sıra hastaların, hayat tarzlarında değişiklik yapmaları önerilebilir. Sağlıklı kiloda olmak, düzenli egzersiz ve stresi azaltma yöntemleri tavsiye edilebilir.
Serviks yakınından vajinanıza ulaşarak ve parmaklarınızla çıkardığınız sıvıyı gözleyerek servikal mukusun tutarlılığını exam edebilirsiniz. İnce veya yapışkan ise, yumurtlamaya yaklaşıyor olabilirsiniz.
BirçOkay kadın, aile kurmaya çalışana kadar kısırlık veya yumurtlama bozukluklarının farkında değildir.
Tüplerin hasarlı ve tıkalı olması: Tüplerin kısmen veya tamamen tıkalı olması sperm ile yumurtanın buluşmasını engelleyerek döllenme ve gebeliği olanaksız kılar. Tüplerdeki bu hasar geçirilmiş enfeksiyon, endometriozis veya geçirilmiş bir ameliyat sonrası kalan karın içi yapışıklıkları gibi birçok nedene bağlı olabilir.